"Enter"a basıp içeriğe geçin

Vodafone VModem R201 Turkcell Hat ile Kullanmak

Vodafone-Huawei-R201Geçen gün şirkete geldiğimde, beni arayıp..

  • Bir problem var bakabilir misiniz?
  • Tabi ki hemen geliyorum.
  • Buyrun.
  • Bizim Vodafone Vmodemimiz var. Ama Vodafone hattımız yok. 🙂 Biz bu cihaz da Turkcell Data hattını kullanmak istiyoruz. Taktık ama çalışmadı.
  • Ekranda Invaild SIM yazısı. SIM kilidi var demek ki dedim.
  • Nasıl yaparız peki! Nasıl kullanırız.
  • Ben bir cihazı alayım. İnceleyeyim.

Cihazı kaptığım gibi odama geldim, dedim biraz araştırayım bakalım ne nasılmış. Dedim bu Vodafone üretimi olamaz, biraz sağına soluna, internette araştır derken Huawei R201 olduğunu öğrendim. İlk karşıma Muhammed Bilici arkadaşımızın anlattığı yazı geldi. Ordan okuduklarım ile biraz kurcaladım, fakat bir sonuca ulaşamadım, çünkü Muhammed arkadaşın yazısı baya bir eskiydi ve hali ile programın yeni versiyonlarının çıkmış olabileceği, ihtimali vardı Ama yine de denedim programı, ama program cihazı tanıyamadı. Neyse ki programın ismini öğrenmiş oldum. DC-Unlocker sayfasını gittim ve incelemeye başladım. Download kısmından programın son sürümü olan dc-unlocker_client-1.00.1105  indirdim ve bilgisayarıma yükledim.

Ama program paralı arkadaşlar kredi sistemi üzerinden çalışıyor.
1 Kredi = 1 € ve şurdan kilidini kırmak istediğiniz cihazın kaç krediye ihtiyacı olduğunu öğrenebilirsiniz. Şurdan da kredi satın alabilirsiniz.

Programımızı açalım. O kadar anlatılacak detaylı bir program değil basit bir arayüzü var zaten ama ben yine de kısaca anlatayım. Nasıl yaptığımı. Yüklediğimiz programı açtığımızda aşağıda gördüğünüz gibi bir ekran karşılıyor bizi.

Not: Bu aşamalara geçmeden önce modemi bilgisayarınıza takıp Aygıt Yöneticisinden bütün sürücülerin kurulduğundan emin olmalısınız. Sürücüleri tanıtılmadıysa eğer bu program hiç bir işe yaramaz.

Karşılama Ekranı
Resim-1

Bu ekrandan aşağıdaki Resim-2 de gördüğünüz gibi Select Manufacturer kısımını Huwaei modems ve Select model kısmını da Auto detect (Recommended) seçiyoruz. Ardından Büyüteç simgesine tıklıyoruz.

Huwaei Modem Bulma
Resim-2

Program bilgisayarımıza bağlı olan cihazı bulup Resim-3 teki gibi ekranda özelliklerini gösterecek. (Resimlerdeki cihaza takılmayın ekran görüntüleri başka bir cihaza ait sadece.)

Resim-3
Resim-3

Cihazı bulduktan sonra oluşturduğumuz ve içine kredi yüklediğimiz hesap bilgilerini Server kısmına giriyoruz.

Resim-4
Resim-4

Check login kısmına tıklıyoruz. Kullanıcı adı ve şifremizin doğru olup olmadığını ve hesabımızda kaç kredimiz olduğu ekrana geliyor.

Bu kısımda sorun yaşar hata kodu alırsanız eğer aşağıdaki işlemleri yapmalısınız. Çünkü modemi bilgisayarınıza bağladığınız için direk o modemi varsayılan olarak seçiyor ve üzerinden internet’e bağlanmaya çalışıyor.

Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ Bağlantıları kısmına gelip. Gelişmiş menüsünden Gelişmiş Ayarları açın. Bağdaştırıcılar ve Bağlar sekmesinde Bağlantılar adı altında bulunan bağlantıları kontrol edin. İnternet bağlantınız hangisinde ise onun en yukarıda olması gerekiyor. örn. Yerel Ağ Bağlantısı gibi.

Resim-5
Resim-5

Kullanıcımız server tarafından onaylanırsa eğer Unlock butonu aktif hale geliyor. Her şey tamam olduktan sonra Unlock butonuna tıklıyoruz.

Resim-6
Resim-6

İşlemin başarı ile tamamlandığını yazan ve kalan kredimizi gösteren bir mesaj ekrana geliyor.

Cihaz SIM Kilidi kırma işlemi tamamlandı. Zaten ekranda da artık Invail SIM yerine Turkcell 3G yazdığını göreceksiniz. Fakat daha işlemler bitmedi çünkü cihazın APN ayarlarını değiştirmemiz gerekiyor. Turkcell ile bağlantı kurabilmesi için aşağıdaki ayarları cihaza girmeniz gerekiyor. İlk önce diğer modemlerde olduğu gibi cihazın yönetim sayfasını açıyoruz.

http://vodafonemobile.wifi/

Sonra açılan sayfadan Vodafone Modem Wi-Fi Kurulumu kısmında . Şifre: admin yazarak oturum açıyoruz.

Sol taraftaki menüden Mobil Geniş Bant menüsüne giriyoruz.
Açılan sayfada
Bağlantı Ayarları -> Manuel
Bağlantı Yönetim -> Otomatik
APN -> internet (data hattı ise eğer -> mgb)
Telefon Numarası -> *99#
Güvenlik -> PAP

İşlem bu kadar. Bu durum sadece Turkcell için geçerli değil tabi AVEA’nın kartını takarsınız. APN kısmına o operatörün bilgilerini girersiniz. Kullanmaya başlarsınız.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir Cevap Yazın