"Enter"a basıp içeriğe geçin

Flash Kurtarma Next YE 18500 HD +PLUS

Sizde benim gibi yeni yazılımlara yeni özelliklere meraklı iseniz ne kadar yapsanız da arada bir hata yapma olasılığımız var ne yazık ki benim gibi 🙂

Geçen hafta www.next.web.tr de dolaşırken birde baktım ki!. Yeni yazılım çıkmış, ben akşama eve gidince şunu bir deneyeyim bakalım dedim ve sabırsız sabırsız eve geldim. Cihazıma bağladım usb flash diskimi başladım yeni yazılımı atmaya %98 olunca televizyonun ekranı kararmasın mı 🙂

Cihaza bakıyorum UPGRADE yazıyor. Biraz bekledim dedim herhalde takıldı diyerekten hatayı orda yaptım ve cihazı kapattım. Kapatış o kapatış sonra açtığımda cihaz ekranına bile hiç bir yazı gelmedi. Karar kara düşünürken bir kaç başarısız denemeden sonra dedim biraz araştırma yapayım ve yine www.next.web.tr de flash kurtarma adımlarını okudum ama elimde RS232 kablo yok arkadaşımdan rica ettim ve bu kabloyu bana hemen yaptı.

Kabloda hazır yazılımı laptop’a yükledim işleme başlayalım dedik tabi laptopta com port çıkışı olmadığından dolayı usb dönüştürücü kullanıyoruz denedik denedik olmadı. Umudum kırıldı biraz ama hala içimde bir şeyler cihazı kurtaracağıma dair. Eve gidince masaüstü bilgisayarımdan denerim dedim. Masaüstü bilgisayarımda com port mevcut çünkü gelir gelmez denedim ve başarı sinyalleri vermeye başladı bu sefer sonuna kadar bekledim. Sonuç mutlu son cihazı geri döndürdüm. Şimdi nasıl yaptığımı aşağıda adım adım anlatıyorum.

İlk önce kullanacağımız program ve yazılımı aşağıdaki verdiğim linkten indirelim.

http://uploaded.net/file/fy74c2sq

Gelen dosyayı rardan çıkaralım.

01

Yukarıdaki gibi bir dosya yapısı olacak. EromUpgrade programını çalıştırıyoruz ve aşağıdaki gibi bir ekran karşılıyor bizi.

02

 

Programdaki port kısmını hangi porta taktığımıza göre değişiyor. Bu na da Aygıt yöneticisinden bakıp ona göre seçmemiz gerekiyor yoksa cihazımız ile haberleşemeyiz.

03

Cihazımızı fişten ya da arkasındaki düğmeden kapatıyoruz. Yukarıdaki ekrandaki gibi Browse tıklıyoruz ve Next_18500HD_Plus_20120116/Next_18500HD_Plus_20120116.abs dosyasını seçiyoruz. Include Bootloader‘i işaretliyoruz.

Next‘e tıklıyoruz ve hemen cihazımızı açıyoruz.

Bu kısımdan sonrasının ekran görüntülerini koyamıyorum sadece ekrana neler çıktığını ve ne yapmanız gerektiğini yazarak anlatacağım.

Start downloading… yazısı ekranınıza gelecek ve RS232 bağlantısından dolayı bu kısım biraz yavaş geçecek sabır ile bekleyiniz.

Bu kısım bittikten sonra size program kısa bir uyarı yapacak Flash’a yazılacağından dolayı cihazı kapatılmaması ve elektriğinin kesilmemesi gerektiği ile ilgili bu kısmı da tamamlanana kadar bekliyoruz.

Tamamlandıktan sonra Finished butonuna tıklıyoruz ve işlemimizi tamamlıyoruz.

3 Yorum

  1. akin akin 8 Ekim 2014

    Synchronizing STBs …
    Please reset target!

    Hatası alıyorum ne yapmalıyım ?

    • kujtim kujtim 1 Ocak 2018

      Slm. bu messajdan sonra ne lazim yapilam…bildirir misinis cok tesekyr ederim

      • Ehliman ŞEN Ehliman ŞEN 6 Ocak 2018

        Uydu cihazı ile bağlantı kuramadığı için bu hatayı alıyorsun. Cihazı kapatıp açıp tekrar deneyin. Aldığınız bu hata kullandığınız kablodan da kaynaklanıyor olabilir.

Bir Cevap Yazın